کافه و رستوران خود را چگونه مدیریت کنیم!؟

خیلی از صاحبین کافه و رستوران بیشتر انرژی و تلاش خود را صرف دوران آماده سازی و افتتاح کسب و کار خود می کنند و بر این باورند که تنها با داشتن یک کافه شیک و لوکس د بهترین منطقه شهر به موفقیتی که سالها انتظارش را دارند میرسند و منبعد قرار است پایشان را روی هم بندازند و از سود سرشاری که نصیبشان میشود لذت ببرند – اما واقعیت امر این نیست!
گرچه سود یک کافه یا رستوران فاکتور بسیار مهمی در سنجش میزان موفقیت کسب و کار شماست اما اگر قرار باشد برای رسیدن به این سود، روزی بیشتر از ۹ ساعت کار کنید، باید صادقانه به شما بگویم که این روند به هیچ وجه منطقی و حرفه ای نیست.
همان قدر که مراحل اولیه راه اندازی کافه و رستوران (پست پروداکشن)، مثل: انتخاب نام برای کافه و یا رستوران، انتخاب فیلد کاری، انتخاب محل بیزنس، دکوراسیون و نحوه چیدمان و غیره در موفقیت شما مهم و حیاتی هستند، عناصر مهم دیگری هم هستند که پس از راه اندازی، در تداول موفقیت شما تاثیرگذار اند.
در این مقاله قصد داریم تا با مهمترین عناصر تاثیرگذار در مدیریت یک کافه یا رستوران آشنا بشیم، عناصری که غفلت از هر یک از آنها میتواند کار را برای شما در رسیدن به موفقیت، سخت و گاها ناممکن کند.
.

.
عنصر اول؛ استخدام یک مدیر حرفه ای و کاربلد
یکی از مهمترین پست های کلیدی در هر کافه و رستورانی، بخش مدیریت آن است. یک مدیر خوب باید دارای ویژگی های خاصی باشد که مهترین آن، ایجاد وحدت، تعامل و هماهنگی بین بخش های مختلف کافه و رستوران در جهت جذب رضایتمندی مشتریان است.
یک مدیر خوب باید همیشه حواسش به همه چیز باشد، هم به دغدغه های کادرش رسیدگی کند و هم به نیازهای مشتریان، حتی در صورت توان اجرایی، بایستی در راه اندازی کارزارهای تبلیغاتی و بخش مارکتینگ فعال باشد یا حداقل پیشنهاد استخدام نیروهای حاذق در این زمینه را به مالک کافه و رستوران بدهد.
در این بین، کمک به حل اختلافات کارکنان با یکدیگر و با مشتریان جزو رسالت های یک مدیر موفق است. یک مدیر موفق هیچگاه جمله: ” همیشه حق با مشتری ست” را فراموش نمیکند.
با اینکه جلب رضایتمندی مشتری باید جزو اولیت های یک مدیر حرفه ای و وظیفه شناس باشد اما هیچ وقت نباید این مهم را با تضییع حقوق و عزت نفس کارکنان توجیه کرد.
.

.
عنصر دوم؛ برانگیختن حس وفاداری در مشتریان
عبارت Customer Loyalty یا همان “وفاداری مشتری” به این مفهوم است که شما مجموعه ای از خدمات را بگونه ای خاص برای هر گروه از مشتریانتان فراهم کنید بطوریکه آن مشتری در هر شرایطی شما را در صفحه نخست انتخابهایش بگذارد.
ترجمه ساده تر آن یعنی اینکه، کافه و رستوران شما تبدیل به پاتوقی اکازیون برای مشتری و سودی سرشار برای شما شود.
بجز حفظ کیفیت حداکثری خدمات و ارائه پیشنهادات جذاب و نو که مانع از تکراری شدن و دلزدگی مشتری میشود، برقراری ارتباط گرم و صمیمی و ایجاد محیطی امن و دوستانه برای مشتریان، از جمله عوامل مهم در ایجاد و حفظ “وفاداری مشتری” است.
همیشه در نظر داشته باشید که فاصله خود را در روابطتتان با مشتریان حفظ کنید و نگذارید این رابطه خارج از چهارچوب های حرفه ای ادامه پیدا کند.
.

.
عنصر سوم؛ انتخاب نرم افزار فروش و اتوماسیون مناسب
یکی از روش های موثر در کنترل هزینه های استخدام نیروی انسانی، افزایش سهولت و دقت در انجام امور و بالا بردن راندمان کاری کارکنان و سود بیشتر، انتخاب یک نرم افزار فروش کاربردی در راستای اتوماسیون کافه و رستوران شماست.
لازم است قبل از اقدام به خرید نرم افزارهای متعدد و صرف هزینه های گزاف، نیازهای خود و تیم کارکنان خود را به درستی بررسی و شناسایی کنید و سپس نسبت به خرید آن اقدام کنید.
یک سیستم اتوماسیون خوب، درصد خطاهای انسانی را بشدت کاهش داده و باعث افزایش سرعت کار و رضایتنمدی مشتری میشود، درست چیزی که شما به دنبال آن هستید، یعنی؛ سود!
.

.
عنصر چهارم؛ ایجاد رقابت سالم با سایر رقبا
یک از رموز پنهان موفقیت در صنف کافه و رستوران، شناسایی نقاط قوت و ضعف خود و سایر رقبایتان و بررسی علل و مقایسه آنهاست.
استفاده از این تجربیات شما را از هدر رفت منابع انسانی، مادی، و وقت مصون نگه میدارد، لذا هیچوقت سعی نکنید راه اشتباهی را که قبلا طی کرده اید را مجددا امتحان کنید – بقول معروف چرخ رو قبلا یکبار اختراع کردند و نیازی به اختراع مجدد اون نیست!
الان بهترین وقت است که با تمرکز بر روی نقاط قوت خود و متمایز نشان دادن آنها، خودتان را در مارکت معرفی و مطرح کنید.
۲ فاکتور بسیار مهم در این وجه تمایز؛ کیفیت و قیمت است. قطعا اگر صاحب محصولی باشید که در عین کیفیت بالا از قیمت پایینی نسبت به سایر رقبا برخوردار باشید، یعنی شتر شانس پشت در کافه و رستوران شما خوابیده است و قرار است حسابی پول پارو کنید.
البته مواردی چون: پارکینگ رایگان، اینترنت پرسرعت رایگان، تزئین زیبای انواع نوشیدنی ها و غذاها، استفاده از ظروف بسته بندی خاص برای سفارشات بیرون بر، ارسال رایگان و سریع سفارشات و تسهیل در شیوه های پرداخت هزینه و… بخشی از مهمترین وجوه تمایز شما از دیگران و جلب توجه مشتری است.
.

.
عنصر پنجم؛ راه اندازی و فعالیت در شبکه های اجتماعی و وب سایت
در دورانی که بیشتر ارتباطات ما در دنیای مجازی صورت میگیرد تا دنیای واقعی، عدم حضور کسب و کار شما در دنیای بی حد و مرز مجازی یعنی؛ از دست دادن بخش قابل توجهی از مخاطبان محصولات شما و در نتیجه فروش پایین تر.
گرچه سالهاست روند رو به رشد کسب کارهای اینترنتی با سرعت زیادی در حال پیمایش است اما شیوع پاندمی کرونا و ضرورت حفظ فاصله گذاری های اجتماعی، بر سرعت و لزوم تبدیل شدن کسب کارهای سنتی به کسب و کارهای اینترنتی افزوده است.
در حال حاضر یکی از بهترین شبکه های اجتماعی برای دیدن شدن در بین مخاطبین ایرانی، “اینستاگرام” است اما توصیه میکنم همیشه در کنار هر شبکه اجتماعی که در آن فعال هستید، از راه اندازی وب سایت برای کسب و کارتان غافل نشوید، چرا که عمر مفید جذابیت های شبکه های اجتماعی در عصر حاضر قابل تشخیص و پیش بینی نیست، تا همین چند سال پیش حرف اول را تلگرام میزد، امروز اینستاگرام و کلاب هوس و فردا… خدا می داند!
اما داشتن یک وب سایت کاربردی و زیبا، نه تنها مشکلات شبکه های اجتماعی را ندارد بلکه به کسب و کار شما شخصیت و جلوه رسمی می دهد و این یعنی جلب اعتماد مشتری که بسیار حائز اهمیت است.
اگر به اکثر کسب و کارهای کوچک و بزرگ برندهای خارجی توجه کنید، محال است صرفا به اتکای شبکه های اجتماعی، فعالیت خود را حفظ کرده باشند بی آنکه پیشتر اقدام به طراحی و معرفی وب سایت خود کرده باشند.
یک وب سایت اگر بدرستی و منطبق با نیازهای شما طراحی شده باشد، در صورتیکه آن را درست مدیریت کنید، میتواند سهم چشم گیری در جذب مشتری و فروش شما در فضای آنلاین داشته باشد.
البته استفاده و بهرمندی از یک تیم تولید محتوای متنی و مولتی مدیاییِ (عکس، فیلم، تیزر، موشن گرافی و غیره) و همچنین بکارگیری از تیسترهای حرفه ای و باسواد، میتواند ابزارهای خارق العاده ای برای بهتر دیده شدن شما باشد.