کرونا و تاثیر آن بر کافه ها و رستوران ها

پاندمی کرونا جهان رستورانها و کافهها را نیز تحتتاثیر قرار داده است، بهطوری که فعالیت بسیاری از این واحدها برای همیشه در آستانه تعطیلی قرار گرفتهاند. پاندمی کرونا در اقصی نقاط جهان علاوه بر ایجاد رعب و وحشت، باعث رکود بسیاری از کسبوکارها، بهویژه واحدهای شاغل در حوزه گردشگری شده است. هر روزه خبرگزاریها تصاویری از اماکن خلوت در سراسر جهان را مخابره میکنند. از طرفی، بهمنظور حفظ فاصله اجتماعی و پیشگیری از افزایش آمار مبتلایان از ابتدای اعلام رسمی شیوع کرونا در ایران، مانند اغلب کشورها، فعالیت رستورانها و کافهها به حالت تعلیق درآمد. در این رابطه، در فهرست منتشر شده «مشاغل پرخطر در دوران کرونا» نام رستورانها و کافهها نیز جزو مواردی است که فعالیت آنها مستلزم حضور بیشتر مردم است.
از آنجاییکه این ویروس در تماس نزدیک افراد با یکدیگر منتقل میشود، پروتکل رعایت فاصله اجتماعی در تمام دنیا اعلام شده است. بدیهی است که یکی از الزامهای رعایت فاصله اجتماعی، تعطیلی اماکن عمومی از قبیل رستورانها و کافهها است. در ابتدای بروز این بحران در ایران پروتکل بهداشتی خاصی تعریف نشده بود؛ بسیاری از کافهها و رستوران بهمنظور حفظ سلامت کارکنان خود و نیز جامعه اقدام به تعطیلی محل فعالیت خود کردند. البته تاثیر کرونا صرفا در زمینه رستورانها، کافه، هتل و… نبوده و ابعاد تاثیر آن در اکوسیستم کسب و کار باید بررسی شود؛ زیرا این تعطیلی فقط محدود به توقف فعالیت یک واحد صنفی نیست. در واقع، این واحد صنفی با بسیاری از مشاغل دیگر، مردم و حتی دولت نیز در ارتباط است و همه این موارد بهصورت زنجیرهای تحتتاثیر قرار گرفتهاند. درمجموع میتوان چنین گفت که اکوسیستم صنعت رستورانداری تحتتاثیر قرار گرفته است.
خانه هر کس فضای امن اوست. اما این روزها فضای امنمان نیز با ورود ویروسی به نام کرونا مورد تهدید واقع شده و پنهان بودن مناطق آلوده به کرونا از نظر، باعث شده نسبت به بسیاری از مکانها که قبلا در آنها احساس امنیت میکردیم، حساستر شویم. پس ضروری به نظر میرسد با یک سری ملاحظات پیشگیرانه در دوران شیوع کرونا به خود، خانواده، همسایگان و افرادی که ممکن است با آنها در تماس مستقیم و غیرمستقیم باشیم کمک کنیم و مسئولیت اجتماعی خود را به جا بیاوریم.
یکی از مهمترین چیزهایی که علم اثبات کرده این است که گسترش ویروس کرونا در درجه اول از تماس نزدیک با افراد آلوده منتقل میشود. ما در برهه ای از تاریخ قرار داریم که باید حواسمان به بهترین اقدامات بهداشتی، هم برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا و هم جلوگیری از ابتلا به بیماری های دیگر، در شرایطی که بیمارستان ها پذیرای بیماران کرونایی هستند باشد.
از آنجایی که یکی از اصلیترین تفریح ایرانیها صرف غذا محسوب میشود، شیوع کرونا خسارت قابل توجهی را به رستوراندارها وارد کرده است. صنعت رستورانداری در ایران دارای زیرشاخههای مختلفی از جمله کافه، رستوران، کبابی و… است. فقط در شهر تهران بالغ بر ۱۲,۵۰۰ واحد صنفی فعال در این حوزه برآورد شده است.
محیط های رستورانی را به آموزش کارکنان و آگاهی بخشی مشتریان با نصب تابلو، ملزم کرده است. در سایر کشورها نیز رستوران ها علاوه بر رعایت پروتکلهایی این چنین، سعی دارند با نصب برچسب، تابلو و علائمی، مشتریان را آگاه تر کنند و در محیط ها داخلی و بیرونی رستورانها با خط کشیهایی، مرز بین مشتریان از یکدیگر در زمان انتظار و صف را مشخص کنند.
مهمترین نکاتی که برای پیشگیری از شیوع و گسترش ویروس کرونا در مراجعه به غذاخوری و رستورانها باید رعایت گردد:
۱٫ از سلامت کارکنان رستوران و کافی شاپ مطمئن شوید که حداقل علایم سرماخوردگی یا آنفلونزا نداشته باشند.
۲٫ از پذیرش و مدیریت در مورد رعایت اصول بهداشت فردی توسط کارکنان و نیز گندزدایی مکرر محیط سوال نمایید تا مطمئن شوید.
۳٫ از سفارش مواد غذایی که نیازمند تهیه مستقیم با دست و بدون نیاز به پخت با حرارت اجاق گاز است اجتناب نمایید.
۴٫ از سفارش مواد غذایی خام بدون بسته بندی صنعتی مانند سالاد اجتناب کنید.
۵٫ سعی کنید مواد غذایی مانند سوپ و آش که هنگام آوردن به میز غذا داغ و پرحرارتند و امکان تماس دست با آن نیست سفارش دهید.
۶٫ سعی نمایید حتما از نانهای بسته بندی شده یک نفره استفاده نمایید.
۷٫ سعی نمایید از وسایل سرو غذا ماتند قاشق و چنگال و نیز بشقاب یکبار مصرف بسته بندی شده استفاده نمایید.
۸٫ در صورت نبود وسایل سرو غذای یکبار مصرف بسته بندی شده میتوانید درخواست نمایید که خودتان یکبار دیگر وسایل مورد استفاده خودتان مانند قاشق و لیوان را شخصا شستشو دهید.
۹٫ بعد از ورود به رستوران حتما دستهای خود را با آب و صابون بشویید.
۱۰٫ بعد از سفارش غذا و پرداخت هزینه یا تهیه فیش پول غذا مجدا دستهای خود را شسته و خشک نمایید و هنگام جابجایی صندلی جهت نشستن حتما از دستمال کاغذی استفاده نمایید.